Lo-Reninge > OCMW > Premies

Premies

Mantelzorgtoelage

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Lo-Reninge kan aan de inwoners van de gemeente Lo-Reninge die zorg verlenen aan een hulpbehoevende persoon een toelage voor thuiszorg (mantelzorgtoelage) verlenen. De toelage bedraagt 20 euro per maand en wordt gegeven aan de mantelzorger. De zorgbehoevendheid wordt aangetoond met een attest van de zorgverzekering.

Voor meer informatie omtrent de voorwaarden of het verkrijgen van het aanvraagformulier kunt u terecht op de sociale dienst bij Els Ballieu, maandag en vrijdag gans de dag en woensdagvoormiddag 058/33.01.43 of op els.ballieu@lo-reninge.be. 

Sociaal en cultureel participatie fonds

Wil jij of jouw kinderen zich inschrijven in een sportclub, sociale- of culturele vereniging maar wegen de kosten te zwaar door? Als je het financieel wat moeilijk hebt of je geniet van het WIGW- of Omnio-statuut bij je ziekenfonds kan je terecht in het Sociaal huis voor een tussenkomst in het
lidgeld, in de aankoop van materiaal of in de vervoerskosten.

Meer inlichtingen bekom je via de sociale dienst op het nummer 058/33.01.43, via mail els.ballieu@lo-reninge.be  of kom langs op Markt 11 in Lo.