Lo-Reninge > OCMW > Huis van het Kind

Huis van het Kind

Over Huis van het Kind
Er bestaan al heel wat organisaties die zich richten naar gezinnen met kinderen. Huis van het Kind Zorgregio Ieper maakt werk van een meer gestroomlijnde dienstverlening. Huis van het kind is geen huis van bakstenen, maar een samenwerkingsverband die wil werken aan ontmoeting tussen ouders en kinderen, wil instaan voor opvoedingsondersteuning en preventieve gezondheidszorg.
Onze zorgregio spreidt zich van Mesen, Heuvelland, Ieper, Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle tot Lo-Reninge. Binnen deze regio werken we samen met tal van organisaties om ouders te ondersteunen in hun opvoeding, we gaan lokale samenwerkingen aan, komen naar buiten met het bestaande aanbod, stemmen onze dienstverlening op elkaar af, leggen signalen op tafel,... We bundelen onze krachten en dit alles op basis van de noden van gezinnen. Heb jij suggesties, laat het ons zeker weten!

 

Onze antennepunten

Hier werken we samen voor ouders en kinderen.

Huis van het Kind beschikt over verschillende antennepunten. Hier kan je met elke vraag terecht! Heb jij vragen rond de opvoeding van je kleine spruit, je opgroeiende tiener, de gezondheid van je kinderen, opvang in de buurt, vrijetijdsbeleving in je gemeente, het onderwijsaanbod in je buurt? Of heb je gewoon nood aan een luisterend oor? Loop dan even binnen bij één van onze antennepunten of maak een afspraak!

 

CAW Centraal West-Vlaanderen

Maloulaan 43, Ieper
057 22 09 30
onthaal@cawcentraalwestvlaanderen.be

 

Vrij CLB

Bukkersstraat 38, Ieper
057 21 60 48
info@clb-ieper.be

 

Kind & Gezin

Ter waarde 20 Bus 1E, Ieper
078 15 01 00
http://www.kindengezin.be/formulieren/contact.jsp

 

Ouders Steunen in opvoeden

Plaats met jou te bepalen in jouw gemeente.
057 22 62 89
OSiO@votjeugdhulp.be

 

OCMW Lo-Reninge

Markt 11, Lo-Reninge
058 33 01 42

 

 

 Wil je op de hoogte blijven van acties de van Huis van het Kind of ben je op zoek naar gezinsondersteuning, neem dan snel een kijkje op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Huisvanhetkind.ZorgregioIeper/ 
Of mail ons:
huisvanhetkind@lo-reninge.be

Interessante links:

• Groeimee - over opvoeden gesproken! 
Deze site biedt ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken een waaier aan opvoedinformatie in dossiers, filmpjes, vaak voorkomende vragen en antwoorden, een kaart met contactgegevens van organisaties waar je terecht kunt voor opvoedingsvragen, een kalender met activiteiten in je buurt.

 

• Kind & Gezin
Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft de opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door allerhande dienstverlening (vaccinaties, opvoedingstips,...) zowel thuis als in de consultatiebureau's van Kind en Gezin.

 

• Gezinsbond
De Gezinsbond zet zich in voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel en verdedigen de belangen van de gezinnen. Kinderen komen op de eerste plaats. Ze ijveren voor blijvende erkenning en waardering van het gezin als hoeksteen van onze samenleving.


• Opvoedingslijn

Ouders die merken dat het met de opvoeding van hun kind niet zo vlot loopt, hebben vaak nood aan een klankbord. Iemand die hen begrijpt, maar die ook een antwoord kan bieden op vele vragen. Dat is wat de Opvoedingslijn wil zijn!