Vzw Thuisoppas

Voorstelling van de dienst

  • Je draagt de zorg voor een hulpbehoevende persoon!
  • Je wenst toch eens onbezorgd de deur uit te gaan en even op adem te komen!
  • Je woont alleen en je hebt nood aan gezelschap!

De vzw thuisoppas organiseert oppas met vrijwilligers bij chronische zieken, ouderen en personen met een handicap. De vrijwilligers krijgen vorming en begeleiding en zijn verzekerd vanuit de dienst.

Een oppasbeurt kan zowel overdag, 's avonds als in het weekend doorgaan en kost 2,50 euro per uur. Voor oppas tussen 24 en 8 uur betaal je een vaste vergoeding van 15 euro. Je vraagt oppas 2 werkdagen op voorhand aan met een eenvoudig telefoontje op 059 55 40 51. Een nieuwe aanvraag doe je best ruim een week op voorhand. Ook via mail is vzw Thuisoppas te bereiken op thuisoppas.oostende@cm.be. Ben je benieuwd? Surf dan ook eens naar de website http://www.oppasvzw.be/.

Voorstelling oppas +

Ouders van kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte stellen hun leven heel vaak in dienst van de zorg voor hun kind. Ze zijn vader en moeder, verpleegkundige, dokter, kinesist, logopedist en pleitbezorger voor hun kind.

Oppas+ is een dienstverlening die net die ouders even de ruimte wil geven om de zorg voor hun kind aan een ander over te laten. Met Oppas+ komt een vrijwilliger die daartoe speciaal gerekruteerd, opgeleid en ondersteund werd, langs om op te passen bij het kind of de jongere met de handicap/chronisch ziekte thuis.

We bieden 24/24 en 7/7 oppas, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

Je betaalt voor oppas tussen 08.00 en 24.00 2.5 euro per uur. Voor oppas tussen 24.00 en 08.00 betaalt je een forfait van 15 euro.

Een nieuwe aanvraag doe je best ruim twee weken op voorhand met een eenvoudig telefoontje naar 059 55 40 51.

Ook via mail zijn we te bereiken: thuisoppas.oostende@cm.be

Ben je benieuwd? Surf dan ook eens naar onze website: http://www.oppasvzw.be/. 

Vrijwilligerswerk

Je hebt een groot hart voor kinderen en/of jongeren met een handicap!

Je beschikt over wat vrije tijd en zoekt nog een uitdaging!

Oppas+ organiseert oppas bij kinderen en jongeren met een handicap of een chronische aandoening. Die oppas gaat dikwijls 's avonds door, tijdens het weekend of gedurende vakantieperiodes.

Als dienst verwachten we dat je:

  • actief kindgericht bezig bent met je cliënt
  • openstaat voor vorming
  • je aan de afspraken houdt

Ben je geïnteresseerd? Surf alvast eens naar onze website http://www.oppasvzw.be/. Voor een eerste contact kun je ons bereiken via mail thuisoppas.oostende@cm.be. We zijn ook telefonisch bereikbaar: 059 55 40 51.