Lo-Reninge > Leven en welzijn > Het Havenhuis

Het Havenhuis

Vzw Het Havenhuis

Lostraat 3K, 8647 Lo-Reninge

Vzw Het Havenhuis is een vergunde zorgaanbieder, die zorg op maat wil aanbieden aan volwassen personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Wie zijn deze mensen met een NAH?

Mensen zoals u en ik, gezond geboren maar door een ongeval, een infarct, een ziekte, ... totaal onverwacht worden zij net niet uit het leven gegrepen.

Zij worden wel uit hun eigen dagelijkse leven weggeplukt, zij overleven en worden nooit meer dezelfde... Zij kunnen niet meer naar huis, zij kunnen niet meer naar hun gekende leven en werkplek terug, hun partner herkent hen niet meer, de kinderen zijn vreemden, ... Kortom, een zeer pijnlijke verlieservaring, zowel voor de persoon in kwestie, als voor de thuisomgeving, familie en vrienden.

En daar ligt onze opdracht.

Het Havenhuis stelt zich tot hoofddoel:

  • het bieden van een nieuwe thuis voor mensen met een NAH, als rustige haven na een moeilijke vaart.
  • Het Havenhuis wil er ook zijn voor de sociale context van de bewoner: de familie en vrienden die hun relatie met de bewoner in kwestie willen onderhouden ondanks de gebeurtenissen.
  • Het Havenhuis wil zorg op maat realiseren.

Er wordt gewerkt aan maximale autonomie en normaliteit voor de bewoners. De klemtoon ligt op de mogelijkheden en sterktes van de bewoners. Er is een intens geloof in de groeikansen en mogelijkheden van elke persoon. We delen hun verlangen om hun beperkingen te overwinnen, steeds rekening houdend met een zekere eindigheid van die groei en ontwikkeling.