Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

23-09-2019
Gezocht: gemotiveerde techniekmentoren!

Word jij één van onze enthousiaste techniekmentoren?

Jouw profiel

Hou je ervan om creatief te zijn? Begeleid je graag kinderen? Kan jij je een paar uurtjes vrij maken op woensdagnamiddag? Dan ben jij voor ons de geknipte persoon om 'techniekmentor' te worden! Samen met een andere techniekmentor begeleid je een groepje van 20 kinderen in het realiseren van een project.

Taakomschrijving

Ken je de Techniekacademie? Dit is vergelijkbaar met de Muziekacademie of de Kunstacademie. Het gaat hier om techniek bijbrengen bij kinderen van 8 tot 12 jaar. Zie Techniekacademie

De Techniekacademie wordt georganiseerd in alle gemeenten en steden van West-Vlaanderen, en al in heel wat Oost-Vlaamse. Op die manier worden meer dan 5.000 kinderen bereikt.
In de Techniekacademie worden workshops georganiseerd. Die gaan hoofdzakelijk door op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur of 16 tot 18 uur en dit gedurende 10 of 12 sessies. De techniek gaat over hout, mechanica, elektriciteit, elektronica, chemie, bouw en robotica; weliswaar op niveau van de kinderen en dus niet zo moeilijk. Wij voorzien bijna alles: organisatie, materiaal gereedschap, syllabi, PowerPoint, filmpjes, lokaal, een vormingsmoment waar de uit te voeren workshops worden gedemonstreerd en besproken, uitleg en tips via telefoon, mail, of terplekke, infowebsite ...
Om de workshops in goede banen te leiden, zijn lesgevers nodig. Wij noemen ze 'techniekmentoren'. Er zijn steeds 2 techniekmentoren voor een groep van 20 kinderen. Je staat er dus niet alleen voor. We zijn flexibel wat betreft datum-planning. Er is al een groep van ruim 200 vrijwilligers bestaande uit studenten, leerkrachten, gepensioneerden. Deze laatste vormt reeds een grote groep van senioren, ze amuseren zich, maken zich echt nuttig.
Er is een vrijwilligersvergoeding voorzien. Er is ook een vergoeding voor vervoersonkosten.
Ben je ook geïnteresseerd om techniek bij te brengen bij de jeugd? Je hoeft zelf geen technische knobbel te zijn, de 'goesting' is veel belangrijker!


Interesse? Of nog meer info nodig? Je kan ons contacteren via nele.heytens@vives.be .

Gezocht: gemotiveerde techniekmentoren!