Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

12-10-2020
Respecteer de maatregelen!

Beste inwoner,

We stellen in onze stad een stijgend aantal COVID19-besmettingen vast. Op basis van de gegevens van de Vlaamse Overheid, die wij als lokaal bestuur dagelijks consulteren, valt het op dat de besmettingen zich voordoen in alle leeftijdscategorieën, dus zowel bij kinderen en jongeren, als bij de volwassenen en ook bij de 65+. Bovendien komen de besmettingen verspreid voor over de volledige stad.

Onrust is echter niet nodig. Alle mensen die positief bevonden werden, worden zeer snel door de Vlaamse contactonderzoekers gecontacteerd en worden in quarantaine en/of isolatie geplaatst. Het stadsbestuur overlegt bijna dagelijks met het COVID-team en de lokale huisartsen omtrent de situatie. De conclusie op heden van dit overleg is dat COVID19 nog steeds zeer snel kan uitdeinen. Daarom is het van belang dat iedereen zich schaart achter de nieuwe federale maatregelen en doen wij een warme oproep naar onze inwoners om die federale maatregelen dus maximaal na te leven:

👫De nauwe contacten worden per persoon beperkt tot 3 per maand. Het gaat om mensen bij wie je de anderhalve meter afstand niet hoeft te respecteren. Het blijft wel aangeraden om op te letten bij contacten met bijvoorbeeld ouderen.

🍰Voor privébijeenkomsten bij je thuis mag je maximaal 4 mensen uitnodigen bovenop je eigen gezin.

👫Niet-georganiseerd samenkomen in de buitenlucht mag nog maximaal met 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die met meer zijn en onder hetzelfde dak wonen.

👨‍⚕️Meerdere dagen per week thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

😷Algemene regel mbt mondmaskers: zorg dat je altijd je mondmasker bij hebt als je buitengaat en draag altijd je mondmasker als de afstand niet bewaard kan worden!

💦Handen wassen met zeep

🩺Bij ziekte thuis blijven en direct dokter contacteren


Raak jij of één van je huisgenoten toch besmet? Heb je vragen over de maatregelen, reizen, quarantaine en isolatie? Alle informatie vind je terug op https://www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal 
Met volgehouden inspanningen kunnen we er samen voor zorgen dat het nemen van extra lokale maatregelen niet nodig wordt. We zullen als stadsbestuur, samen met alle actoren de situatie op de voet volgen om indien nodig bij sturen.

Respecteer de maatregelen!