Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

24-12-2020
Wegenwerken in Lo-Reninge begin 2021
Werken aan waterleiding in de Weststraat

In de Weststraat in Lo wordt op 4 januari gestart met de volgende fase in het kader van de werken voor het vernieuwen van de waterlelding.

- Er geldt éénrichtingsverkeer in de Weststraat en Hogebrugstraat en dit voor het verkeer komende vanuit Lo. Auto's die Lo binnenrijden via de Lobrug moeten omrijden via de Wandelaarsdreef, waar ook éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd.
- De omleiding langs de Zandfoortstraat en Kiviethoek wordt terug ingevoerd, ook daar geldt éénrichtingsverkeer.
- Zolang er gewerkt wordt in de Weststraat, moeten de fietsers afstappen en op het voetpad gaan.
- Er wordt op een centrale plaats kort parkeren (15 minuten) ingevoerd voor de handelszaken (3 parkeerplaatsen).
- Er zal altijd aan 1 kant kunnen geparkeerd worden in de Weststraat, de kant hangt af van waar de werfzonezicht bevindt.
- In de Hogebrugstraat mag er aan beide kanten geparkeerd worden volgens de rijrichting. De bestaande borden worden afgedekt.
- Het plaatselijk zwaar verkeer en landbouwvoertuigen moeten vanaf de Lobrug via Lolege naar het Slopgat of Fortem rijden.
- Door de werken in Lo zullen vanaf maandag 4 januari enkele haltes niet worden bediend en dit tot het einde van de werken. Voor Lijn 50 (Veurne - Ieper) gaat het in Lo om de haltes Eiermarkt, Monument, Violier en Rabbelare en voor Alveringem de haltes Zevecote, Fortem en Doorneboom. De bus rijdt tot aan de Lobrug en maakt daar rechtsomkeer.

 

Wegenwerken in Pollinkhove

  • Op het kruispunt van de Vaarstraat met de Burgweg worden enkele betonvakken hersteld. De werken starten begin 2021. Op het kruispunt zal geen verkeer mogelijk zijn.
  • In de Burgweg ter hoogte van de Kapitein Fremaultstraat wordt ook een wegversmalling aangelegd om een veiligere oversteek te creëren voor de kinderen.
  • Er is een omleiding voorzien via de Romanestraat, N8, Lindesteenweg, Lindestraat en Pollinkovestraat. 
  • Tussen 11 en 31 januari rijdt Lijn 50 niet door het centrum van Pollinkhove. De halte Kruisstraat (kruispunt Burgweg met Romanestraat) wordt wel bediend.

 

Werken in Reningesteenweg en Lindesteenweg
Vanaf half januari worden straatvoegen gevuld, eerst in de Reningesteenweg en daarna in de Lindesteenweg. Die werken zullen telkens enkele dagen in beslag nemen. Alleen plaatselijk verkeer is dan mogelijk.

Wegenwerken in Lo-Reninge begin 2021