Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

18-01-2021
Bezoekverbod in woonzorgcentrum Zilvervogel en Het Havenhuis

Burgemeester Lode Morlion vaardigt een burgemeestersbesluit uit met een bezoekersverbod voor woonzorgcentrum De Zilvervogel en Het Havenhuis in Reninge. Hij doet dit om de verspreiding van de besmettelijke Britse variant van het coronavirus in te dijken die opgedoken is in het woonzorgcentrum in Merkem.

👉 Op 17 januari 2021 werd bekend dat het grote aantal besmettingen in woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem afkomstig is van de Britse en besmettelijkere variant van het coronavirus. Na overleg met de directies en de CRA van De Zilvervogel en Het Havenhuis en in navolging van de stad Diksmuide vaardigt burgemeester Lode Morlion nu ook een burgemeestersbesluit uit met een bezoekersverbod voor beide vestigingen. De bewoners en medewerkers van De Zilvervogel krijgen hun eerste coronavaccinatie vandaag maandag 18 januari, in Het Havenhuis staat dit gepland begin februari. We kunnen deze datum niet in het gedrang laten komen en willen het zekere voor het onzekere nemen om iedereen te beschermen. Het verbieden van bezoek is nu de beste bescherming die kan worden geboden tot de inentingen van zowel bewoners als personeel zijn toegediend. Het besluit treedt in werking op maandag 18 januari en geldt tot de vaccinaties in respectievelijk wzc Zilvervogel en Het Havenhuis zijn gebeurd.
👉 Ook het dagverzorgingscentrum Villa Zilvervogel, dat momenteel tijdelijk gehuisvest is in oc Oud Gemeentehuis, sluit voor onbepaalde tijd de deuren.
👉 De uitleenposten van de bibliotheek van Houthulst-Lo-Reninge in Lo en Reninge gaan eveneens voor onbepaalde tijd dicht.
👉 De activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar (KSA, Jeugdvoetbal Lo-Reninge, ...) worden ook voor onbepaalde tijd opgeschort.

Het stadsbestuur volgt de situatie in Lo-Reninge verder nauwgezet op. In de Zorgatlas staat het besmettingscijfer van de afgelopen zeven dagen momenteel op 3. Dat is laag, maar toch een lichte stijging ten opzichte van de afgelopen weken. We volgen alles van uur tot uur op in het belang van alle inwoners van Lo-Reninge en voor ieders gezondheid. We herhalen daarom graag nog eens de belangrijkste maatregelen.

👉 Was je handen regelmatig met water en zeep.
👉 Hou minsten 1,5 meter afstand.
👉 Beperk nauwe contacten.
👉 Doe je activiteiten liefst buiten.
👉 Denk aan de kwetsbare mensen.

 Besluit van de burgemeester

Bezoekverbod in woonzorgcentrum Zilvervogel en Het Havenhuis